Műszaki és általános információk

Építési és szakipari munkák

Alapozás:
statikai terv szerint

Vízszigetelés:
bitumenes vastaglemez talajnedvesség elleni szigetelés

Felmenő falszerkezetek:
külső falak Porotherm 38 Klíma tégla, válaszfalak vizes helyiségek esetén 10 n+f falazóelemből hf-30 falazóhabarcsba rakva, egyéb helyeken 12,5 cm hangszigetelő gipszkartonfal (2rtg gipszkarton+hangszigetelés+2rtg. gipszkarton)

Födémek és egyéb teherhordó szerkezetek:
monolit vb. födém, pillér, áthidaló és lépcső a statikai tervek szerint

Belső vakolás:
beltéri gépi alapvakolat

Bádogos munka:
lindab színes horganyzott acéllemez szegélyek

Tető:
a lapos tetőkön 2 rtg. vastag bitumenes csapadékvíz elleni szigetéles készül.

Lakatosmunka:
festett acél lépcsőkorlát és befogott biztonsági üveg erkélykorlát

Árnyékolók:
rejtett redőnytok kerül beépítésre, elektromos alu rendőnyökkel

Hőszigetelések:
homlokzaton 12 cm grafit  hőszigetelő rendszer, lábazaton 12 cm xps lábazati zárt cellás polisztirol lemez rendszerben; földszinti padlóban 12 cm vastag, az emeleti padlóban 6 cm vastag, az erkély padlójában 10 cm vastag eps-100 lépesálló polisztirol lemez; a födémen 25 cm vastag polisztirol

Melegburkolat:
tervnek és a kiírásnak megfelelően, melegburkolatú helyiségekben laminált padló

Hidegburkolat:
padlóburkolat tervnek és kiírásnak megfelelően mázas kerámia vagy gres lap; falburkolat fürdőszobában, wc-ben 2,10 m magasságig, konyhában 60 cm szélességben csempe, teraszokon fagyálló csúszásmentes gres lap.

Külső nyílászárók:
műanyag ajtók, ablakok és toló erkélyajtók, antracit színben, 3 rétegű hőszigetelő üvegezéssel (ug = 0,6 w/m2k)

Belső nyílászárók:
dekorfóliás, utólag szerelhető beltéri ajtók

Bejárati ajtók:
biztonsági ajtó, 5 pontos zárral, rozsdamentes küszöbbel

Belső felületképzés:
mennyezet és oldalfal felületén glettelés és kétszeri diszperziós falfestés fehér színben, megrendelő kérésére színes festés készül

Külső felületképzés:
táblás falburkolati rendszer

Belső kialakítás:
beton térkő

Gázellátás

A gázellátó rendszer ismertetése:
A kazánok C típusú zárt égésterűek, 24 kW névleges hőteljesítményű kondenzációs kombi gázkazánok.

Az égéshez szükséges friss levegőt a szabadból vesszük, a keletkezett égésterméket a tető fölé vezetjük. A kazánok légellátása és füstgázelvezetése a következő módon történik: a kazánnal együtt minősített saját 60/100-as PPS/alu rendszerrel tető fölé vezetve.

Vízellátás, szennyvízelvezetés, csapadékvíz elvezetés

Vízellátás

Az épületben lévő vízvezetékek:

 • Hideg vízvezeték
 • HMV vezeték

Az épület hideg víz ellátása az utcai közműhálózatról megoldható. A telek utcafrontja felől a telekhatár közelében kerül kialakításra a vízmérő akna, itt lesz elhelyezve az ingatlan fő vízmérője. A vízmérőakna után a telekhatáron belül földben vezetjük az épület faláig a hideg vízvezetéket, melyet a leüríthetőség érdekében 0,1%-os lejtéssel szerelünk a vízmérőakna felé. A külső vízvezeték típusa: KPE cső. Az épületbe belépő hideg vízvezeték az épületbe –1,20 m földtakarással fog belépni. Ezután a lépcsőházban történik az elosztása a víznek. Minden felszálló vezetékekbe elhelyezésre kerül egy vízszűrő. A vízfogyasztás lakások közti megoszlásának mérése érdekében minden lakásba fővízmérő lesz szerelve.

Szennyvíz-elvezetés

Az épületben keletkező szennyvizet gravitációs módon vezetjük el. Az épületen belüli szennyvízvezeték anyaga PVC-KA lejtésük 10 ‰. A szennyvízvezeték anyaga hangszigetelt kivitelű, az ejtő vezetékeket a tető felé vezetve kiszellőztetjük. Az épület alatti szennyvízvezeték anyaga PE-HD tompán hegesztett kötésekkel.

Csapadékvíz elvezetés

Az épületet terhelő csapadékvizet az utcai közműhálózatba tervezzük elvezetni, vagy a területen elszikkasztjuk. A csapadékvíz a tető felületein jelenik meg, ahonnan ereszcsatornákon, csapadékvíz ejtőkön és esővíz fogadó idomokon keresztül vezetjük az épületen kívüli, – térszint alatt szerelt – csapadékvíz hálózatba.

Hőellátás és hidegenergia ellátás

Fűtés

Az épület hőellátását házanként magas hatásfokú kondenzációs kombi gázkazánnal oldjuk meg. A kazán teljesítménye egyrészt fedezi a fűtési hőszükségletet, másrészt ellátja a lakás használati melegvíz igényét is. A megtermelt hőenergiát a padlóban fektetett fűtési csöveken keresztül juttatjuk el az osztó/gyűjtőhöz, majd onnan a padlófűtési rendszerbe. A fűtési rendszer bizonylattal rendelkező, ötrétegű műanyag-alumínium-műanyag vezetékből készül. A fűtési csövek csőhéj-szigeteléssel ellátottak. A hőmérsékletet helyiségenként eltérően lehet szabályozni a radiátorokra szerelt termosztatikus szelepekkel. A rendszer beszabályozásának köszönhetően minden padlófűtési körhöz tervezett tömegáramú fűtővíz jut el.

Hidegenergia ellátás

Az épület hűtési ellátását split rendszerű klímaberendezéssel oldjuk meg, melynek a csövezését készítjük elő, mivel a tulajdonosok különböző minőségű berendezéseket kívánnak beépíteni. Ennek köszönhetően lehetőség van a megfelelő ár/érték arányú berendezés megvásárlására, A klímaberendezés cseppvizének elvezetését is kialakítjuk.

Szellőzés

A levegő cseréjét természetes szellőzéssel, a nyílászárók nyitásával kell biztosítani. A nyílászáróval nem rendelkező belső terű helyiségekben gépi elszívást építünk ki, az elszívott levegőt a tetőn át vezetjük a szabadba. A fürdőszobában és a WC-ben kétfokozatú idő, és páratartalom érzékelő kapcsolóval ellátott elszívó ventilátorokat elhelyezünk el.

Elektromos kialakítás

Házanként 1x32A vagy 3×16 amper elektromos teljesítményt biztosítunk. A világítótestek nem tartozékai a házaknak, dugaszoló aljzatok (tájékoztató jelleggel): konyha 4 db, fürdőszoba 2 db, nappali 4 db, hálószoba 2 db, előszoba 1 db.

3,5 kw-os napelemes rendszer kerül kivitelezésre. Igény esetén bővíthető!

Gyengeáramú rendszerek

A telefon- és tv hálózat a lakásban 1 végpontra kerül kiépítésre. A tv hálózat részére a házon belül védőcsövezés készül. A kábel tv és a telefonhálózat végberendezéseket nem tartalmaz, a szerződéseket egyedileg kell megkötni.

Az ár tartalmazza a következőket

 • adásvételi szerződés elkészítésének díját
 • riasztórendszer beépítését – három érzékelőig (lakástípustól függően)
 • 1 db inverteres klíma berendezést a nappaliba és 3 előkészítést
 • füvesítést
 • használatbavételi engedély ügyintézését
 • alu redőnyöket, motorral
 • elektromos kiállásokat a teraszoknál
 • kerti csap kiépítését a teraszokon

Az ár nem tartalmazza

 • bútorasztalos munkát (beépített szekrények, konyhabútor)
 • saját névre kerülő közműórák költségeit, a telekhatáron kívüli közmű rácsatlakozások és fejlesztések díjait
 • lámpatestek, mosogató csaptelepek, páraelszívó felszerelését

Egyéb információk

Az adásvételi szerződéseket az egységes rendszer fenntartása és átláthatósága miatt Dr. Riskó Mihály(4031 Debrecen, Vág utca 21.) – telefon: +36 30 482 4214 , e-mail: riskomihaly@yahoo.com) készíti el, jegyzi ellen és nyújtja be a földhivatalhoz, mely ügyvédi munkáért a vevőnek nem kell díjat fizetnie.

Tervezett ütemezés:

Várható átadás: 2019.december 31-ig.

Fontos! Az egyedi igények  alapján készült kiviteli tervek elkészültéig a feltüntetett adatok, információk változtatásának jogát fenntartjuk!

Amennyiben valamelyik lakás felkeltette érdeklődését vagy kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal!